Vopsele industriale

Vopsele industriale

Vopsea epoxidica pentru metal – utilaje constructii

Vopsele industriale epoxidicice pentru metal sunt produse bicomponente, pe baza de rasina epoxidica in solutie, pigmenti, aditivi, si solventi specifici.

Pelicula formata are o rezistenta excelenta la produse chimice, la uleiuri, produse petroliere, solventi si o foarte buna rezistenta la umiditate, apa si la socuri mecanice.

Aceste vopsele industriale se caracterizeaza prin aderenta deosebita la suport, rezistenta mare la intemperii, medii chimice puternic agresive, variatii mari de temperatura, trafic, etc. Mecanismul de formare a peliculei este determinat de conversia chimica la amestecul cu intaritorul (de tip poliamino amidic).

Vopsea epoxidica

Grund epoxidic pentru metal – utilaje constructii

Grundul anticoroziv epoxidic face parte din grunduri anticorozive epoxidice in doi componenti cu uscare la aer.

Este un produs pe baza de rasini epoxidice in solutie, pigmenti anticorozivi fara plumb si cromati, solventi organici si adjuvanti. Produsul formeaza pelicula cu aderenta buna la suport, durabilitate, rezistenta chimica deosebita, rezistenta la ceata salina. Se fabrica intr-o gama variata de culori si nuante. Mecanismul de formare a peliculei este determinat de conversia chimica la amestecul cu intaritorul (de tip poliaminoamidic).

Diluant epoxidic pentru metal – utilaje constructii

Diluantul epoxidic este diluant pentru vopsele industriale si grundurile pe baza de rasini epoxidice. Are in compozitia sa xilen in proportie de peste 50%,esteri, alcooli.

Diluantul epoxidic se poate utiliza pentru diluarea produselor pe baza rasini epoxidice. Poate fi utilizat atat pentru vopselele industriale ce urmeaza a fi aplicate cu pistolul, cat si pentru cele aplicate cu pensula. De asemenea poate fi utilizat si pentru curatarea echipamentelor utilizate la vopsire.

Vopsele industriale epoxidice intermediare

TIPUL PRODUSULUI :

Vopsea intermediara in 2 componenti epoxi – poliamidica.

PROPRIETATI : Acest tip de vopsele industriale se foloseste ca strat intermediar in sistemul de vopsire epoxidic (grund seria 302, vopsea seria 302, email seria 302), in scopul obtinerii unui sistem cu o grosime mai mare (rezistenta mare in timp), reducandu-se astfel numarul de straturi de grund si de email necesare pentru a obtine o anumita grosime de pelicula.

De asemenea, prin continutul intermediar de rasina, comparativ cu grundul si emailul seria 302, stratul vopsea intermediara face legatura intre grund si email, permitand obtinerea unui strat final de email cu o mai buna etalare.

Rezistenta excelenta la intemperii, umiditate, mediu marin, medii industriale agresive.

Rezistenta la medii alcaline (diluate si concentrate), medii acide slabe, produse petroliere (uleiuri minerale, benzina, motorina, hidrocarburi alifatice si aromatice, etc.). Rezista foarte bine in cele mai diverse tipuri de climate (TH, TA, T, MT, F, N,M) si in medii foarte agresive – pana la clasa de agresivitate 4m conform STAS 10128/1986 si pana la clasa de corozivitate C5M si C5 Iconform SR EN 12944-2002 si SR ISO 9223/1996.

DOMENII DE APLICARE :

  • In sisteme de protectie ce se cer a fi foarte durabile in timp, acolo unde se impune un sistem de protectie cu grosime mare. Industria navala (tancuri de balast, punti interioare sau exterioare, instalatii din compartimentul masinilor, magazii frigorifice, motoare principale).
  • Utilaje constructii
  • Industria petrochimica, la vopsirea la interior sau la exterior a tancurilor de produse petroliere (benzine, motorine, uleiuri, solventi, etc.).
  • In orice domeniu unde se cer rezistente deosebite la diferiti agenti agresivi (asa cum rezulta din descrierea proprietatilor.

CARACTERISTICI TEHNICE

Culori uzuale: gri, crem, ocru, bej.
Poate fi produs si in varianta cu mica micronizata, in nuante usor sidefate, avand simbolul V 302 int. M sau in varianta cu mica, zinc si aluminiu – cu simbolulV 302 int. gri – argintiu sau V 302 MIO, cu hematita.(oxid de fer micaceu).
Agent de reticulare: poliamidoamina – intaritor seria 302
Punct de inflamabilitate: 21ºC pentru email si 26ºC pentru intaritor.
Continutul in solide,% masic : 70±3 % (SR EN ISO 3251-2003).
Continutul in solide,% volume : 60±2 %
Densitate: 1,25 ± 0,1 kg/l, 20ºC (SR EN ISO 2811-2002)
Consum specific teoretic: 150 – 200 g / m.p /un strat, sau 120 – 160 ml / m.p /un strat.
Proportie de amestec:
100 parti greutate email seria 302
20 parti greutate intaritor seria 302
Viabilitate amestec (pot-life ), 20ºC: 8 ore.
Grosime pelicula, la un strat: Strat umed, µm: 120 – 175
Strat uscat, µm: 75 – 100.
Timp de uscare: la atingere: 2 ore, 20ºC pentru reacoperire: 4 ore, 20ºC

Grund epoxidic cu pulbere de zinc

TIPUL PRODUSULUI :

Grund in doi componenti, epoxi – poliamidic, cu pulbere de zinc.

PROPRIETATI :
• Foarte buna protectie anticoroziva, de tip catodic – datorita pulberii de zinc, se realizeaza o asa – numita “zincare la rece” a fierului.
• Aderenta foarte buna pe suprafete din otel cat si pe aluminiu si pe suprafete zincate, imbatranite.
• Rezistenta excelenta la intemperii, umiditate, mediu marin, medii industriale agresive. Excelenta rezistenta la apa.
• Rezistenta la medii alcaline (diluate si concentrate), medii acide slabe,produse petroliere (uleiuri minerale, benzina, motorina, hidrocarburi, etc.).
• Rezista foarte bine in cele mai diverse tipuri de climate (TH, TA, T, MT, F, N,M) si in medii foarte agresive – pana la clasa de agresivitate 4m conform
STAS 10128/1986 si pana la clasa de corozivitate C5M si C5 Iconform SR EN 12944-2002 si SR ISO 9223/1996.
• Asigura descarcarea sarcinilor electrice ce se formeaza la suprafata suportului pe care se aplica produsul

DOMENII DE APLICARE :
• Industria navala (tancuri de balast, punti interioare sau exterioare, instalatii din compartimentul masinilor, magazii frigorifice, motoare principale)
• Utilaje constructii
• Industria petrochimica, la vopsirea la interior sau la exterior a tancurilor de produse petroliere (benzine, motorine, uleiuri, solventi, etc.).
• In orice domeniu unde se cer rezistente deosebite la diferiti agenti agresivi (asa cum rezulta din descrierea proprietatilor).
• Industria alimentara.
• Vopsirea la interior a rezervoarelor de apa potabila.

AGREMENTARI :
Este agrementat MDLPL – CTPC pentru protectia constructiilor metalice civile si industriale.
Este testat si aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare la utilizarea pentru vopsirea la interior a rezervoarelor de apa potabila.

CARACTERISTICI TEHNICE:
Grundul seria cu pulbere de zinc poate fi fabricat doar in culoarea gri (culoarea pulberii de zinc).
Agent de reticulare: poliamidoamina – comp.2 (intaritor).(sau I 302 LT)
Continut zinc in pelicula uscata, % masic, minim: 88%.
Mecanism de uscare: reticulare chimica intre componentul epoxidic si intaritorul poliamidic, la temperatura normala sau la cuptor.
Punct de inflamabilitate: 32ºC pentru grund si 26ºC pentru intaritor.
Continutul in solide,% masic : 85±2 % (SR EN ISO 3251-2003).
Continutul in solide,% volume : 55±1 %
Densitate: 2,25 ± 0,1 kg/l, 20ºC. (SR EN ISO 2811-2002).
Consum specific teoretic: 250 – 300 g / m.p. /un strat, sau
110 – 130 ml / m.p. /un strat.

Grund Epoxidic SERIA Ultra-High-Solids

TIPUL PRODUSULUI:
Grund in 2 componenti cu corp foarte ridicat epoxi – fenalcaminic, cu uscare foarte rapida la temperatura normala, UHS (ultra high solids) si care permite uscarea peliculei pana la -15ºC, tolerant la umiditate, rugina.

PROPRIETATI:

Se foloseste ca strat de protectie anticoroziva , in sisteme cu grosime mare de pelicula. Poate fi aplicat si direct pe suprafete metalice ruginite superficial.

Datorita continutului foarte mare de substante nevolatile (peste 85%), permite obtinerea de grosimi mari de pelicula uscata (pana la 200 microni), dintr-un singur strat ( la aplicarea cu instalatie airless)

Rezistenta excelenta la intemperii, umiditate, mediu marin, medii industriale agresive.

Rezistenta la medii alcaline (diluate si concentrate), medii acide slabe, produse petroliere (uleiuri minerale, benzina, motorina, hidrocarburi alifatice si aromatice, etc.).

Rezista foarte bine in cele mai diverse tipuri de climate (TH, TA, T, MT,F,N,M) si in medii foarte agresive – pana la clasa de agresivitate 4M onform

STAS 10128/1986 si pana la clasa de corozivitate C5M si C5 conform SR EN12944-2002 si SR ISO 9223/1996.

DOMENII DE APLICARE : In sisteme de protectie ce se cer a fi foarte durabile in timp, acolo unde se impune un sistem de protectie cu grosime mare.

Industria navala (tancuri de balast, punti interioare sau exterioare, instalatii din compartimentul masinilor, magazii frigorifice, motoare principale).

Utilaje constructii

Industria petrochimica, la vopsirea la interior sau la exterior a tancurilor de produse petroliere (benzine, motorine, uleiuri, solventi, etc.).

CARACTERISTICI TEHNICE:

Culori uzuale: rosu oxid, ocru, bej, crem, gri, argintiu (cu pulbere de Aluminiu).
Poate fi produs si in alte nuante, la cererea clientului.
Agent de reticulare: solutie fenalcamina – intaritor seria 309 ULT
Punct de inflamabilitate: 48ºC (amestec).
Continutul in solide,% masic : 85±2 % (SR EN ISO 3251-2003)
Continutul in solide,% volume : 80±2 %
Densitate: 1,35 ± 0,05 kg/l, 20ºC (SR EN ISO 2811-2002)
Consum specific teoretic: 310 – 350 g / m.p /un strat, 200 µm pelicula uscata, sau 220 – 260 ml / m.p /un strat.

Contacteaza-ne

Vrei sa afli mai multe despre utilajele noastre sau vrei sa faci o comanda? Compleaza formularul de mai jos si iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

[contact-form-7 id=”2484″ title=”Date Personale”]