Transpalete manuale

Transpalete manuale

Modele de transpalete manuale – GS BASIC, GS PRO, GS SPECIAL, GS PREMIUM, GS MR. HYDRO, GS SILENCE

Gama de transpalete manuale include echipamente potrivite pentru ridicarea si transportul de sarcini, paleti sau containere cu dimensiuni standard, pentru diferite aplicatii.

Gratie masei proprii scazute, deplasarii cu usurinta si manevrabilitatii acestuia, transpaletele manuale sunt un instrument ideal de lucru, ce poate fi utilizat pe podele netede, dar si pe alte tipuri de suprafete. Transpaletele manuale au o capacitate mare de ridicare si sunt foarte usor de manipulat si utilizat.

Transpalete manuale

Din aceasta categorie de transpalete manuale va putem furniza:

– Transpalete manuale clasice
– Transpalete manuale cu cantar
– Transpalete manuale elevatoare
– Transpalete manuale din inox
– Transpalete manuale pregatite special pentru depozitele frigorifice

Daca dorim sa manipulam marfuri in siguranta si fara costuri mari unul din cele mai eficente produse este un transpalet manual.

 

Principalele caracteristici sunt:

Capacitate maxima 3000 kg
Lungime furca 800 – 2000 mm
Distanta intr furci 525 – 685 mm

Aceste utilaje sunt intalnite cel mai des in cadrul companiilor care efectueaza transport de marfa. In cazul utilizarii unei transpalete manuale avem o flexibilitate a manerului ce poate avea multiple reglaje pentru a se potrivi la cantitatea sarcinii ce trebuie transportate, si se poate adapta la inaltimea operatorului.

Transpaletul manual este foarte util in cazul operatiunilor de manipulare marfa deoarece prin folosirea lui se realizeaza economie de timp si o productivitate crescuta. Datorita multiplelor modele de transpalete manuale va recomandam ca, in cazul achizitiei, sa apelati la sfatul unui specialist pentru o alegere corecta, la un pret excelent. Cele mai multe modele de transpalete, sunt folosite de catre companiile care au ca obiect de activitate principal, transportul de marfa si depozitare.

De-a lungul timpului aceste utilaje au evoluat in mod continuu. La acest moment pentru ele sunt disponibile multiple accesorii si optiuni suplimentare: un transpalet manual are in dotare manerul reglabil pe multiple nivele, depinzand de sarcina sau de modalitatea in care este utilizat: poate fi tras sau impins.

Concepute pentru o operare simpla, transpaletele manuale sunt rezistente in timp si permit manipularea eficienta si in siguranta a bunurilor implicand foarte putin efort.

 

Transpaleta manuala confera anumite avantaje pentru manipularea incarcaturilor stocate pe europaleti:

• Manevrare usoara
• Fiabilitate
• Constructie otel profil C cu o inalta rezistenta la torsiune
• Sistemul hidraulic robust si bine protejat impotriva coroziunii
• Sistemul de rulare si ansamblul hidraulic nu necesita operatiuni de intretinere.

Si pentru ca ele sunt foarte eficiente cand trebuie manevrate greutati in mod continuu si optimizeaza timpii de lucru se justifica o astfel de decizie – nu in ultimul rand protejeaza angajatii la efectele negative ce pot sa apara datorita lucrului cu greutati mari. Aceasta eficienta crescuta in timpul de lucru ne reduce costurile si ajuta sa devenim mai competitivi.

Gama modelelor de transpaleti manuali disponibili pe piata de profil este extrem de variata si cuprinde: transpaleti manuali standard, transpaleti foarfeca manuali, transpaleti tip lift, transpaleti foarfeca electrici, transpaleti cu dispozitiv de ridicare rapida, transpaleti cu cantar, transpaleti cu cantar si imprimanta, transpaleti cu furci lungi, transpaleti cu furci joase, transpaleti electrici.

Transpaletul manual standard este modelul clasic, ce se regaseste intr-un numar mare de locatii, acolo unde distanta parcursa este una scurta dar totusi greutatile ridicate sunt consistente.
Daca avem nevoie de ridicarea la o inaltime mai mare (pana la 1 metru) se recomanda un transpalet manual tip foarfeca – cu ajutorul acestui sistem foarfeca permite o ridicare inalta.

Mergand mai departe la inaltimi de pana la un metru jumatate trebuie sa folosim un transpalet lift, ce are in dotare un catarg ce poate ridica pana la aceasta inaltime, sistemul fiind similar stivuitoarelor manuale. Acestea vor fi folosite la mutarea si operarea marfurilor la inaltime (ca de ex. rafturi sau suprapunerea lor)
Exista si modelul de transpalet foarfeca electric care are in componenta un motor electric ce ajuta la ridicarea furcilor. Aceste functioneaza cu acumulatori.

Cand avem nevoie de o ridicare foarte rapida se va folosi pentru aceasta operatiune un transpalet manual cu dispozitiv de ridicare rapida care prezinta acest mecanism in plus fata de un model standard – astfel se optimizeaza timpul de lucru si se obtine o productivitate marita unde se lucreaza in regim continuu.

Unde este nevoie de cantarirea marfii se poate folosi un transpalet manual cu cantar care in plus fata de un model manual prezinta un cantar in dotare care afiseaza masa sarcinii cu care se lucreaza.

In plus fata de cantar un astfel de utilaj poate fi dotat si cu o imprimanta ce permite tiparirea rapida de informatii despre greutatea marfii cu care se opereaza, util in cazul in care urmeaza un transport cu o masina limitata din punct de vedere al tonajului.

In momentul in care transpaletul manual standard nu face fata la o sarcina, alegerea o reprezinta modelele cu furci lungi pana la 2 metri jumatate – acest furci permitand operarea de greutati mult mai mari, care altfel ar fi periculos de manipulat cu un model de baza.

Daca operam intr-o locatie joasa, unde nu putem ridica la inaltime mare, ne putem ajuta de transpaletul cu furci joase (mai putin de jumatate din lungimea unui model standard)

Cel mai complex model (care are si un pret aferent) este transpaletul electric – ce are in componenta un motor electric de ajutor la ridicare si transport. Cu ajutortul acestor modele se obtine cea mai mare productivitate acolo unde volumul de miscari este consistent.

Recapituland, in momentul cumpararii unui transpalet trebuie sa stim ce greutate vrem sa ridicam, la ce inaltime si cat de rapid trebuie lucrat cu ele. In functie de aceste caracteristici, va puteti indrepta catre utilajul care vi se potriveste.

Fiecare utilaj este conceput si fabricat pentru a oferi performante ridicate, fiabilitate, autonomie prelungita si timp redus pentru intretinere.

Contacteaza-ne

Vrei sa afli mai multe despre utilajele noastre sau vrei sa faci o comanda? Compleaza formularul de mai jos si iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

[contact-form-7 id=”2484″ title=”Date Personale”]