Buldozer

Buldozere

Un buldozer este un utilaj de constructii aproape indispensabil in santiere si poat impinge o cantitate mare de pamant sau alte materiale printr-o singura miscare, fara a pierde controlul asupra sarcinii manipulate, a frana sau a ridica lama, astfel incat sa finalizati mai repede lucrarile care trebuiesc executate.

Cu greutati operationale de la 10 pana la 110 tone, buldozerele combina un mediu confortabil pentru operator cu ultimele tehnologii in materie, asigurand performante excelente in tot ciclul de activitate.

Buldozer Caterpillar

Caracteristici generale

PUTERE MOTOR – 70 KW

CAPACITATE LAMA -2  M³

pana la

PUTERE MOTOR – 270 KW

CAPACITATE LAMA -9 M³

Prin utilizarea sistemului de comanda performant, eficienta si deosebita fiabilitatea a motoarelor diesel: Caterpillar Inc., Cummins Inc., Detroit Diesel, Deutz AG, Doosan Engine, Hatz, Iveco, John Deere, Komatsu, Cummins Engine, Kubota, Lombardini, MAN Diesel & Turbo, Mercedes-Benz, MTU Friedrichshafen, Perkins Engines, Volvo, Yanmar etc , sistemul de transmisie hidrostatic, directia, comanda si modul de lucru ajustabil al  lamei, cabina confortabila si diferitele accesorii optionale fac ca un buldozer sa poata fi utilizat in numeroase tipuri de lucrari importante in santier:

  • saparea pamatului pe adancimi de circa 15-30 cm;
  • nivelarea terenurilor prin compensarea sapaturilor cu umpluturile;
  • deplasarea pamantului la distante de circa 100 – 130 m printr-o singura miscare
  • executarea de umpluturi (ramblee) din gropi de imprumut laterale;
  • executarea de deblee cu depozitarea provizorie laterala apamantului;
  • executarea de canale;
  • astuparea de transee in care au fost pozate diverse instalatii sau agropilor de fundatie;
  • impingerea materialeleor catre buncare (de exemplu, la transportoarele cu banda, in statiile de sortare a agregatelor si la fabricile de betoane, etc.);
  • strangerea in gramezi a materialelor si deservirea altor utilaje desapat (incarcatoare, excavatoare);
  • intretinerea unor drumuri de santier;

Pozitiile lamei pot varia dupa cum urmeaza:

– prin rotire in plan vertical longitudinal, vertical transversal (echipament de tiltdozer), plan orizontal (echipament de angledozer)

Lamele unui buldozer pot fi scurte, medii sau lungi si pot avea urmatoarele forme:

– lama dreapta, folosita in pozitie perpendiculara pe directia de mers pentru saparea sau impingerea materialelor grele

– lama unghiulara; poate fi rotita in plan orizontal (echipament de angledozer)sau in plan vertical transversal (echipament de tiltdozer) se utilizeaza la sapari laterale, nivelari si umpleri de gropi de

fundatie sau transee;

– lama curba universala, folosita pentru impingerea la distanta relativ mare avolumelor importante de materiale usoare; ea este prevazuta cu aripi laterale

– lama articulata pe verticala, in axul central al buldozerului (este numita siechipament de varidozer), este folosita pentru astuparea gropilor si santurilor, la nivelari si la deplasarea pamatului;

– lama tip cutie (sau perna), folosita la umpluturi sau nivelari; in cazul unor forme mai adanci

Transmisia hidrostatica duala ofera operatorului posibilitatea sa ajusteze viteza de lucru a utilajului si asigura automat forta de tractiune necesara pentru deplasarea buldozerului
Trenul de rulare al buldozerelor este foarte rezistent. Bolturile, zalele si rolele de mare rezistenta care intra in componenta senilelor asigura o durata de viata indelungata a acestora.

Cabina utilajului de constructii este izolata si il protejeaza eficient pe operator de vibratiile si zgomotele exterioare, asigurand in acelasi timp si o vizibilitate asupra lamei buldozerului si a zonei de lucru.

 

UTILAJE  SECOND – HAND IN CARE PUTETI AVEA INCREDERE – BAUMASCHINEN TOMI SRL, partenerul dumneavoastra ce se angajeaza sa va gaseasca utilajul pe care il cautati oferindu-va conditii sigure de achizitie. Nu ezitati sa ne consultati.

Contacteaza-ne

Vrei sa afli mai multe despre utilajele noastre sau vrei sa faci o comanda? Compleaza formularul de mai jos si iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

[contact-form-7 id=”2484″ title=”Date Personale”]