Motopompe si pompe submersibile
Motopompe si pompe submersibile
Motopompe
Seria de motopompe profesionale reprezinta solutia ideala atunci cand aveti nevoie sa mutati cantitati mari de apa in timpul inundatiilor sau pentru a umple, pur si simplu, un bazin. Aceste motopompe profesionale pe benzina sau diesel functioneaza rapid si eficient.
Motopompele pentru apa reprezinta un ansamblu format dintr-o pompa si un motor, montat pe acelasi cadru. Aceste echipamente sunt ideale pentru irigatiile gradinilor intrucat asigura chiar si pe timp de seceta apa necesara cresterii plantelor.
In genere, acestea sunt folosite pentru a reduce efortul fizic al agricultorului in activitati care presupun un deficit sau un surplus de apa, ceea ce inseamna ca prin intermediul utilizarii unei motopompe, agricultorul poate sa se debaraseze facil de o cantitate de apa nedorita, in cazul in care isi doreste sa previna o inundatie sau poate sa sporeasca productia intrucat echipamentul umple intr-un timp scurt bazinele cu apa.
Astfel, motompele sunt ideale in cazul muncii agrare intrucat se pot folosi si in timpul secetei si in timpul precipitatiilor abundente.
Cum alegem o motopompa?
In vederea alegerii unei motopompe, ale carei specificatii tehnice sa fie in conformitate cu nevoile reale ale intrebuintatorului, clientii trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:
Puterea motorului- pentru irigatiile dintr-o gradina ale carei dimensiuni sunt reduse, se pot utiliza motopompe care nu dezvolta mai mult de 5-7 cai putere, iar pentru irigatiile mari este necesara utilizarea unor motopompe care pot lucra in suprasarcina si care pot dezvolta peste 10 cai putere
Tipul de alimentatie – motopompele pot fi alimentate atat cu benzina, cat si cu motorina
Debit – exista motopompe al caror debit ajunge si la 1600 l/min
Adancime– o motopompa buna poate trage apa si de la sub 10 metri
Inaltimea de refulare este cuprinsa intre 5 metri si 60 de metri. Datorita acestui lucru, motopompele pot avea intrebuintari diferite, de la asigurarea nivelului de apa constant intr-o irigatie, la pomparea apei in cazul unui incendiu.
De asemenea, cele mai noi modele de motopompe inglobeaza tehnologii care reduc consumul de carburant si care au o autonomie de functionare mare. Avand in vedere gradul de aplicabilitate mare, acestea se pot folosi in cazul irigarii, al inundarii, al umplerii bazinelor de fantani sau de canale, al evacuarii surplusului de apa din pivnite.
Caracteristictile tehnice ale motopompelor difera de la model la model astfel incat echipamentele au mai multe dimensiuni, pot dezvolta fie 5 cai putere, fie 15 cai putere, iar greutatea acestora poate ajunge de la cateva zeci de kilograme in cazul anumitor modele la doua sute de kilograme in cazul motopompelor foarte performante. Motopompele de calitate sunt fabricate in conformitate cu standardele europene, sunt usor de folosit si de manevrat, materialele lor rezista la coroziune sau la uzura, functioneaza neproducand mult zgomot si se pot curata rapid.
Pe langa aceste motopompe va putem oferi si accesoriile si consumabilele aferente acestora: furtunuri de apa pentru absortie si refulare, cuple rapide, sorburi, stuturi, filtre, ulei de schimb, bujii etc
Aceste motopompe vi le putem oferi in doua variante:
- Motopompe de ape curate
Având capacități cilindrice și randamente ridicate, motopompele de apa curata sunt eficiente în activitățile agricole și funcționează pe bază de benzină.
Acestea sunt folosite atât pentru executarea operațiunilor de alimentare cu apă curată cât și cele de evacuare a apelor semimurdare sau desecare a bazinelor și a piscinelor.
Indiferent de activitățile în care sunt folosite, motopompele de apa curata sunt eficiente atât în alimentarea cât și în evacuarea cu apă sau irigarea culturilor.
- Motopompa ape murdare
Motopompa de ape murdare o puteti utiliza pentru irigare, fermele piscicole, golirea rezervoarelor, irigarea culturilor in gradini, livezi, vii prin canale sau instalatii sub presiune cu aspersoare, alimentarea cu apa din fantani, lacuri, rauri si transportul apei curate prin conducte pe distante lungi, umplerea rapida a rezervoarelor.
O motopompa de apa murdara este remarcabila pentru eficienta crescuta, structura compacta cu partile principale ale pompei construite durabil si protejate impotriva coroziunii.
Motopompe ce permit permit o folosire eficienta a combustibilului si implicit un consum minim.
Cu acest tip de motopompa de apa murdara puteti extrage apa cu impuritati de diametre de pana la 15 mm.
Pompe submersibile
Aceste pompe submersibile pot fi folosite pentru drenaj, pentru pomparea apelor reziduale, pentru irigare si pentru asigurarea apei curente locuintelor aflate in zone unde nu exista retea de apa.
O pompa submersibila este o pompa care functioneaza imersata (scufundata) in lichidul de pompare, lichid ce are rol si de agent de racire. Motorul pompei este inchis ermetic find izolat de lichidul de pompare. Sunt folosite un sistem de sigilii mecanice pentru a preveni ca lichidul pompat sa intre in motor si sa cauzeze un scurt-circuit.
Avantajul acestui tip de pompa este ca poate oferi o forta semnificativă de ridicare, deoarece nu se bazeaza pe presiunea aerului exterior pentru a ridica lichidul. Ele pot fi conectate la un furtun flexibil sau la o conducta rigida.
Pompe industriale
Pompele industriale au o eficienta ridicata si totodata reduc substantial cheltuielile de exploatare ale instalatiei. De asemenea asigura zero pierderi de fluid si zero emisii de vapori, eliminand complet orice risc de poluare a mediului inconjurator si oferind un proces de productie sigur, fara pierderi, indiferent de caracteristicile corozive, periculoase sau de agresivitatea chimica a fluidului pompat.
Gama larga de modele, fiabilitatea ridicata, usurinta instalarii si eficienta pomparii sunt avantajele principale ale acestor pompe industriale, datorate in principal cercetarii indelungate si experientei producatorilor precum si colaborarii apropiate cu un numar mare de utilizatori finali.
Pentru aproape orice aplicatie industriala poate fi ofertata o solutie de pompe industriale:
- Productia si prelucrarea produselor petroliere, inclusiv off-shore
- Centrale electrice
- Productia de biodiesel si biogas
- Tratarea sau epurarea apelor
- Transferul caldurii, vehicularea fluidelor supraincalzite
- Industria chimica
- Industria alimentara si farmaceutica
- Procese tehnologice diverse
- Constructia de unelte, masini, nave, avioane
- Constructii civile sau hidrotehnice
- Celuloza si hartie
Pompe irigatii
In functie de sistemul de irigatii folosit se alege pompa pentru irigatii. Sistemului de irigatii ii este necesar un debit si o anumita preiune de apa. Aceste sisteme de irigatii pot fi diferite de la caz la caz (irigare cu furtunul, prin aspersoare, prin picurare, inundare etc)
De aceea este foarte important sa stim cum alegem pompa de irigatii in functie de aplicatia fiecarui tip de irigatie iar mai jos puteti gasi principalele categorii ale acestor pompe:
- pompe monobloc
- grupuri de pompare
- pompe imersate
- pompe cu cuplaj intermediar
- pompe submersibile pentru puturi
- pompe verticale tip turbina
- pompe dublu flux
- pompe axiale si semi-axiale
- motopompe
Hidrofor
Daca locuiti la curte sau in zone fara conectare la canalizare, este foarte important sa avetii un hidrofor. Cu ajutorul lui vei alimenta casa cu apa curenta, pe care sa o folositi atat la spalare si treburi casnice, cat si la gradinarit
Hidroforul este o sursa de alimentare cu apa pentru uzul casnic, activitatile gospodaresti zilnice si gradinaritul, in special pentru case. Este silentios, economic si eficient. Hidroforul este ideal si ca sistem de alimentare cu apa a unei case si este rezistent la coroziune.
Dispune de o pompa din inox, iar apa este pompata la presiunea dorita. Pompa din inox impiedica comunicarea dintre apa care este filtrata in interiorul hidroforului si mediul in care el se afla, apa nu intra in contact cu corpurile straine si impuritatile din mediul extern. Mecanismul de sustragere, de filtrare si de pompare a apei este unul simplu.
Orice hidrofor are un vas in care se afla o perna cu aer, in cazul in care se pierde din aer, scade presiunea iar pompa hidroforului nu mai functioneaza corect.
Marimea hidroforului se alege in functie de numarul de consumatori, frecventa consumului si numarul de bai. Pornirile hidroforului sunt mai rare atunci cand rezervorul este mai mare. Cand rezervorul este mic, hidroforul porneste la cel mai mic consum de apa. De obicei, hidroforul porneste atunci cand rezervorul este golit pe jumatate.
Cu cat motorul pompei are putere mai mare, cu atat adancimea de aspiratie este mai mare. De asemenea, este indicat sa optezi pentru un hidrofor performant care detine un sistem integrat, pentru a se opri automat atunci cand este sesizata lipsa de apa.
Contacteaza-ne
Vrei sa afli mai multe despre utilajele noastre sau vrei sa faci o comanda? Compleaza formularul de mai jos si iti vom raspunde in cel mai scurt timp.
[contact-form-7 id=”2484″ title=”Date Personale”]