Scule electrice

Scule electrice

Va putem oferi cea mai variata gama de scule electrice profesionale si pneumatice, destinate celor care sunt foarte exigenti in lucrul cu aceste echipamente: ciocane rotopercutoare, masini de gaurit, polizoare unghiulare si polizoare de banc, surubelnite electrice, fierastraie, slefuitoare, freze, suflante de aer.

Exista o gama variata de producatori pe piata si poate fi gasita astfel o unealta electrica, cu acumulator sau pneumatica ce poate indeplini cu succes orice misiune de reparatii si interventii, fie de ordin profesional, casnic, sau pentru un necesar intr-un atelier.

rotopercutor

Aceste scule electrice prezinta incredere si posibilitate de utilizare indelungata, intrucat sunt alimentate in mod constant la energia electrica. Pot indeplini diverse scopuri, de la taieri si ajustari diverse, pana la perforare, insurubare sau finisare.

Pentru a avea tot timpul la indemana uneltele potrivite in caz de nevoie, oricine ar trebui sa se doteze cu o bormasina, un polizor unghiular, un fierastrau electric sau chiar cu un ciocan rotopercutor  si ciocan demolator (picamer). Misiuni precum montarea corpurilor de mobilier suspendate, asamblarea diverselor elemente sau taieri si ajustari de precizie devin in acest fel pe deplin indeplinite.

Dincolo de avantajele oferite, sculele electrice prezinta insa si cateva neajunsuri. Tot timpul va fi nevoie de o sursa de alimentare cu energie electrica pentru a le sustine functionarea, iar raza lor de actiune este limitata de lungimea cablului de alimentare.

In unele situatii prezenta cablurilor si conectorilor multipli nu face altceva decat sa incurce, drept pentru care se recomanda folosirea unor scule cu acumulator.

Scule cu acumulator

Binecunoscutele surubelnite autofilentante, masinile de gaurit cu acumulator si chiar si fierastraiele pendulare se inscriu in gama foarte variata de scule cu acumulatori. Astfel de scule cu acumulator isi dovedesc utilitatea in majoritatea proiectelor profesionale sau casnice.

Avantajul considerabil oferit de acest tip de scule este reprezentat de mobilitate. Usoare si manevrabile, sculele cu acumulator fac posibile interventiile in spatii restranse, in situatii in care folosirea sculelor electrice sau pneumatice ar incomoda si nu ar putea duce la finalizare proiectul.

Utilizarea acestor scule cu acumulatori poate fi observata la majoritatea mesterilor in materie de mobilier. Fiecare specialist trimis acasa la un proprietar pentru a monta piese de mobila este dotat cu scule profesionale cu acumulator simplu, cu acumulatori de rezerva, capuri diverse si burghie interschimbabile pentru a putea finaliza asamblarea, montarea si instalarea definitiva a mobilierului in respectiva locuinta.

Mobilitatea si manevrabilitatea reprezinta atuuri consistente, ce recomanda utilizarea sculelor cu acumulatori in situatii din cele mai diverse. Nu este vorba doar de proiecte DIY si mici reparatii casnice, intrucat astfel de unelte sunt folosite si in mari ateliere de productie, in hale industriale si service-uri profesionale de reparatii si intretinere de diverse tipuri.

Scule pneumatice

Ajungem in cele din urma si la scule pneumatice. Indeosebi pentru ateliere si service-uri profesionale, acestea isi dovedesc pe deplin utilitatea si functionalitatea. Pentru cei care vor sa uite de pretentiile ce le prezinta sculele electrice sau cu acumulatori, varianta sculelor pneumatice nu mai prezinta probleme legate de starea de incarcare a bateriei sau de puterea si cuplul oferit.

Diversitatea aplicatiilor in care pot fi utilizate recomanda gama de scule pneumatice in vopsitorii auto, in service-uri de reparatii si intretinere a diverselor utilaje si echipamente, dar si pentru proiecte de uz casnic, in care uneltele electrice sau cele cu acumulatori se dovedesc insuficiente.

Puterea ridicata oferita transforma echipamentele si sculele pneumatice in alternativa ideala pentru a actiona masini de gaurit, pistoale de vopsit sau surubelnite si diverse alte scule pneumatice de strangere.

Necesitatea atasarii la un furtun de presiune se impune, aceasta putand fi privita ca un neajuns de catre unii utilizatori. Acel furtun de presiune va trebui protejat corespunzator, uneori chiar mai mult decat un cablu sau conector electric. De asemenea un neajuns ar putea fi considerat zgomotul compresorului care va oferi necesarul de aer comprimat pentru actionarea respectivelor scule.

Dincolo de aceste dezavantaje aparente, sculele pneumatice ofera insa posibilitatea de utilizare si functionare pentru intervale de timp mai mult decat generoase, fara a exista riscul de supraincalzire, atat timp cat se asigura ventilatia si racirea corespunzatoare a motorului compresorului.

Riscul de electrocutare este de asemenea inlaturat, sculele pneumatice putand fi folosite fara probleme chiar si in medii umede. Nu e de mirare ca inca din perioada interbelica astfel de unelte sunt utilizate tot mai mult in sectorul industrial.

Concluzia nu poate fi decat una: sculele potrivite vor fi alese in functie de ceea ce este necesar a fi reparat sau prelucrat. Pentru proiectele casnice, o investitie in scule cu acumulatori este mai mult decat indicata, insa daca vorbim de sectorul constructiilor ori de ateliere si service-uri, trebuie alese sculele electrice. Pentru prelucrari la nivel industrial si solutii complexe in materie de automatizari, cele mai potrivite devin insa sculele pneumatice.

Contacteaza-ne

Vrei sa afli mai multe despre utilajele noastre sau vrei sa faci o comanda? Compleaza formularul de mai jos si iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

[contact-form-7 id=”2484″ title=”Date Personale”]